Zzp’ers kunnen de komende jaren in de problemen komen op de huizenmarkt.

Wanneer je als ZZP’er een hypotheek wil afsluiten wordt er gekeken naar het gemiddelde inkomen van de laatste 3 jaar. Uiteraard is dit geen probleem wanneer je kan laten zien dat je inkomen stabiel is geweest of zelf is gestegen, maar wanneer je inkomsten fors dalen is het aanvragen van een hypotheek een stuk lastiger.

Als ZZP’er lig je als eerste er uit, maar ben je meestal als eerste weer aan het werk wanneer de economie weer aantrekt. Vooral voor werknemers met een vast contract is het vaak lastiger weer aan het werk te komen.

Wanneer je kunt aantonen dat de omzet slechts tijdelijk is gedaald, kan een hypotheekaanvraag met Nationale Hypotheek Garantie vanaf 1 Augustus uitgaan van het ondernemersinkomen voor en na de tijdelijke terugval in inkomen *( uiteraard moet hierbij wel kritisch gekeken worden naar de onderbouwing ).

De werkwijze van Woningkoopkracht is met name voor zelfstandig ondernemers dat wij graag eerst alles willen weten van onze klanten en hierbij hebben wij de voorkeur het complete dossier al compleet hebben.

Voordeel hiervan is dat je gericht kan gaan zoeken en het de hypotheekaanvraag aan de achterkant een stuk sneller verloopt.

Heb je vragen over onze werkwijze, en in hoeverre dit invloed heeft op jou maximale hypotheek?

Bel of mail ons gerust om een vrijblijvende afspraak te maken.