Energieprijzen stijgen fors. Hoe houd je de rekening toch laag?

Het zal je niet zijn ontgaan: dit jaar gaat de energierekening flink omhoog. Gemiddeld met bijna € 350 per huishouden. Wat kun je doen om de schade te beperken?

Besparen op energie
De kostenstijging is veel groter dan verwacht. Dat komt omdat er oude cijfers zijn gebruikt voor de voorspelling, zo heeft het kabinet schoorvoetend toegegeven.

Einde prijsstijging niet in zicht
Waarschijnlijk is dit nog maar het begin van wat we in de toekomst kunnen verwachten. Er komt steeds meer druk om de klimaatdoelstellingen te halen. Ook dat kan de prijs van gas en elektriciteit verder opdrijven.

Besparen op je energierekening
Als je wilt besparen op je energiekosten, zul je zelf in actie moeten komen. Gelukkig zijn er daarvoor vaak voldoende mogelijkheden. De twee belangrijkste manieren om te bezuinigen zijn:

Energiebesparende maatregelen treffen.
Je gedrag veranderen.
Maatregelen treffen
Veel huizen in Nederland kunnen nog wel wat verduurzaming gebruiken. Door middel van isolatie, bijvoorbeeld. Of door het plaatsen van zonnepanelen, overstappen op inductie-koken en het gebruik van andere slimme, besparende apparaten. Daarmee kun je honderden euro’s per jaar besparen. Ga je voor een nul-op-de-meterwoning? Dan loopt dat bedrag nog verder op.

Gedrag veranderen
Veel huishoudens kunnen ook besparen door hun energieconsumptie anders in te richten. Bijvoorbeeld door de verwarming niet hoog te laten staan als je boodschappen gaat doen. En door hem een uurtje voordat je naar bed gaat al uit te zetten. Maar ook door iets korter te douchen. Wist je dat dit een gemiddeld gezin ruim € 100 per jaar oplevert?

Meer informatie
Wil je meer weten over verduurzaming? Op onze website vind je interessante artikelen over het verduurzamen van jouw huis en de kosten en baten daarvan. Heb je specifieke vragen? Neem dan gerust eens contact met me op. Ik help je graag verder door je te informeren over subsidieregelingen en andere manieren om jouw duurzame huis te bekostigen.

Meer weten?
Heb je een vraag over dit bericht of wil je meer weten over financieel advies? Neem dan gerust contact met me op.

Robbert-Jan van Ravenswaaij
088-0042000
of stuur mij een mail robbertjan@woningkoopkracht.nl

https://www.levenwonen.nl/rc/6d8a6daa-a16b-4531-b516-a7069f111df1?fbclid=IwAR2ORNtLPvyqgY6Z0YA5I9zNUmJ6wbT1m0yuuRQgL_Bxdr8_35tSfWtwG0E