De Doorlooptijd bij een hypotheek is verviervoudigd!!

Sinds het begin van de coronacrisis ruim 3 maanden geleden loopt de gemiddelde doorlooptijd bij een hypotheekaanvraag aanzienlijk op.

Consequentie is dat een hypotheek aanvragen binnen de reguliere termijn van ontbindende voorwaarden praktisch onmogelijk is.

Geldverstrekkers zijn daarnaast ook veel kritischer en klanten krijgen te maken met extra aanvullende vragen om te kijken of het inkomen corona bestendig is en de klant aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen.

Volgens Independer duurt de beoordeling van een hypotheekaanvraag het langste bij Reaal waar je nadat alles is aangeleverd keurig 13 (werk)dagen mag wachten voordat je een reactie krijgt.

Tip
Begin al tijdig met het opbouwen van het hypotheekdossier , zodat de adviseur vrijwel alles heeft op moment dat je je droomhuis hebt gevonden en (snel) moet schakelen.

Ook zaken als het afmelden van bv een rekening courant bij de bank of de creditcard kan beter vooraf worden gedaan, aangezien dit zaken zijn wat positief kan bijdragen om de doorlooptijd te verminderen.