Appartement: spaart je VvE wel genoeg?

Wil je een appartement kopen of woon je al in een appartement? Controleer dan of de Vereniging van Eigenaren (VvE) wel voldoende spaart!

Als je een appartement koopt, koop je niet alleen jouw eigen woning maar ook een deel van het complex. Alle bewoners maken immers gebruik van de gezamenlijke ruimtes zoals de hal, het trappenhuis en de lift. Maar ook het dak is van jullie allemaal.

Strengere regels
Daarom moet elk appartementencomplex een Vereniging van Eigenaren hebben. Dat is in de wet vastgelegd. Koop je een appartement, dan word je automatisch lid van deze vereniging. Bovenop je hypotheeklasten betaal je maandelijks een bedrag aan de VvE. Dat geld is bestemd voor onderhoud van het complex, zoals reparaties en schoonmaak.

Heb je vragen over dit bericht? Overweeg je om een appartement te kopen en weet je niet precies of de VvE wel aan de regels voldoet? Neem dan eens contact met me op. Ik help je graag om het uit te zoeken en adviseer je gelijk over alle financiële zaken die voor jou van belang zijn.

Meer weten?
Heb je een vraag over dit bericht of wil je meer weten over financieel advies? Neem dan gerust contact met ons op.

Woningkoopkracht
tel; 088-0042000
Of stuur een e-mail naar info@woningkoopkracht.nl

https://www.levenwonen.nl/rc/bbe9b059-aa4d-4c07-b292-547fb3692f24?fbclid=IwAR1pBIXlou670r-svrS0CcFlFg7qQmz4eQyYQXEDS7PPon_LcnfKGgX-97s