Voor elke uitdaging een financiering
Transparant in wat we doen
Totale financiële ontzorging
Wij helpen je graag!

Hypotheek vormen

De meest voorkomende varianten zijn: Annuïteit, Lineair, Aflosvrij.

Wij helpen je graag!

Hypotheek vormen

De meest voorkomende varianten zijn: Annuïteit, Lineair, Aflosvrij.

Hypotheekrente vergelijken

Familiehypotheek: Het verschil ten opzicht van de reguliere hypotheek is dat de geldverstrekker geen onbekende is, maar ‘familie’. Hierdoor ben je niet gebonden aan de regels van de betreffende geldverstrekker. Vaak wordt deze financiering aangegaan om een duurdere woning te kopen. 

Starterslening: Een starterslening kan worden aangegaan indien je voldoet aan de voorwaarden van de gemeente waarde woning welke is gekocht staat. De starterslening zal nooit de financiering vervangen. Het is een aanvulling welke wellicht mogelijk is. 

Aflossingsvrije hypotheek: De aflossingsvrije hypotheek is een hypothecaire lening zonder aflossingsschema. U betaalt dus alleen rente en lost niets verplicht af. Het mag wel, maar het hoeft dus niet. 

Als nieuwe hypotheekvorm is deze hypotheek beperkt mogelijk. De meeste banken hanteren een maximum van 50% van de marktwaarde van de woning. Afhankelijk van het hypotheekverleden is deze vorm nog fiscaal aftrekbaar. Als nieuwe hypotheekvorm is zij dat niet meer, en valt de hypotheek dan als schuld in box 3 voor de inkomstenbelasting. 

Annuïteitenhypotheek

Bij de annuïteitenhypotheek blijven de bruto maandlasten gedurende de hele looptijd in principe gelijk. Maar door de jaren heen verandert wel de opbouw van de maandlasten. In het begin betaalt u veel rente en weinig aflossing en aan het eind is dat precies andersom. Doordat u steeds minder rente betaalt, wordt het belastingvoordeel steeds minder. Met als gevolg dat uw netto maandlasten geleidelijk zullen stijgen.

Lineaire hypotheek

Deze hypotheekvorm lijkt op een annuïtaire hypotheek met één belangrijk verschil; de maandlast daalt gedurende de looptijd. Kenmerk van een lineaire hypotheek is dat de aflossing gedurende de looptijd gelijk blijft. Daardoor betaalt u steeds minder rente en wordt het belastingvoordeel steeds minder, met als gevolg dat uw bruto en netto maandlasten geleidelijk zullen dalen.

5/5
Group 2

Ali Boukhari

Heb ik heel erg goed advies van hem gehad en had hij geduld over zijn werken, heel bereikbaar.. Ben ik heel Tevreden

5/5
Group 2

M.L.

Otto heeft ons vakkundig advies gegeven bij het aanpassen van de hypotheek. Bij uitdagingen heeft hij snel en adequaat meegeholpen oplossingen te vinden. Top!

Wat onze klanten vinden

Advieskeuze.nl is een organisatie die mede in samenwerking met de consumentenbond tot een onafhankelijke beoordelingssite is ontwikkeld.