Duokoop

Koop wel de woning, (nog) niet de grond

Duokoop

Koop wel de woning, (nog) niet de grond

Misschien is het huis dat je op het oog hebt wel nét iets te duur. Of is de aankoopprijs van je droomhuis nét iets te hoog om in aanmerking te komen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dan kan duokoop voor jou een goede optie zijn. Duokoop is er alleen in combinatie met een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Met duokoop koop jij het huis en de Nationale Grondbank (DNGB) de grond. Jij hoeft dus alleen een hypotheek af te sluiten voor het huis (‘de stenen’). Daarmee kan je benodigde hypotheekbedrag tot wel 30% lager uitpakken. Vervolgens pacht je de grond van DNGB. Je betaalt voor het gebruik van de grond een maandelijkse vergoeding, de zogenaamde erfpachtcanon. Deze canon is in beginsel aftrekbaar voor de inkomstenbelasting en wordt elk jaar alleen aangepast aan de inflatie. Je kunt de grond later op elk gewenst moment kopen van DNGB, maar het is ook mogelijk om je woning met duokoop te verkopen.

In elke situatie

Een passend advies

Woningkoopkracht begrijpt dat je niet iedere dag een hypotheek afsluit. Dat dat spannend is, en onbekend. Dat je niet precies weet hoeveel je eigenlijk kunt lenen en wat er allemaal nog meer bij komt kijken.

Iedere situatie is anders, iedere hypotheekaanvraag is uniek. Maar of je nu starter bent, gaat verbouwen, verhuizen of je hypotheek wilt oversluiten: je bent op zoek naar een adviseur die je begrijpt, met je meedenkt en duidelijk en helder uitlegt wat de mogelijkheden zijn.

Woningkoopkracht ís die adviseur en helpt je graag verder.

Ook voor starters...

Je wilt je eerste huis gaan kopen. Dat is een grote stap. Je zit vast met veel vragen. Waar moet je beginnen? In de randstad raakt de huizenmarkt alweer oververhit: hoe kom je ertussen? Moet je een aankoopmakelaar in de arm nemen? Waar moet je op letten bij het bieden op en onderhandelen over je droomhuis? Wat zijn veel voorkomende valkuilen?

m

Gratis starters e-book

Woningkoopkracht heeft speciaal voor starters een gratis e-book samengesteld. Het staat bovendien boordevol handige tips en trucs waar je als starter écht wat aan hebt!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Snel inzicht...

Woningkoopkracht heeft speciaal voor starters een gratis e-book samengesteld. Daarin hebben wij veel vragen al voor jou beantwoord, ook over duokoop. Het staat bovendien boordevol handige tips en trucs waar je als starter écht wat aan hebt!

m

Stap voor stap...

Een huis kopen kan een ingewikkeld proces zijn. Daarom leggen we je in ons stappenplan stap voor stap uit hoe het koopproces van een huis precies werkt.

 

Van aanvraag tot het tekenen van het koopcontract bij de notaris, je vindt het er allemaal terug. Als je vragen hebt kan je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

m

Gebruik je overwaarde

Wil je de overwaarde van je woning gaan benutten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Onze adviseurs komen graag bij je langs om de mogelijkheden met je te bespreken. Samen kijken we naar de beste oplossing in jouw situatie en maken we een passend advies!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

m

Duokoop, wat zijn de voordelen?

Bereken je voordeel

Met de duokoopregeling heb je een lager hypotheekbedrag nodig, kan je daardoor sneller een hypotheek (met NHG) krijgen én heb je maandelijks meer te besteden. Duokoop brengt jouw droomhuis dus misschien wel een stapje dichterbij.

Nadeel van duokoop is dat je minder kapitaal opbouwt dan bij ‘gewone’ koop, omdat de grond niet van jou is.

Duokoop is dus vooral interessant als je nu nog niet zo’n hoge hypotheek kunt krijgen, maar wel wil kopen en alvast wat kapitaal wil opbouwen. Woningkoopkracht adviseert je graag of duokoop bij je past.

Bereken mijn maandlasten

Maakt het wonen in je droomwoning makkelijker haalbaar

Lagere maandlasten

Koop wél de woning (nog) niet de grond

Betaal een maandelijkse canon voor de grond

Maandelijkse canon is fiscaal aftrekbaar

Altijd de mogelijkheid om boetevrij de grond te kopen

Duokoop

Koop wel je droomhuis (nog) niet de grond

Misschien is het huis dat je op het oog hebt wel nét iets te duur. Of is de aankoopprijs van je droomhuis nét iets te hoog om in aanmerking te komen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dan kan duokoop voor jou een goede optie zijn. Duokoop is er alleen in combinatie met een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Met duokoop koop jij het huis en de Nationale Grondbank (DNGB) de grond. Jij hoeft dus alleen een hypotheek af te sluiten voor het huis (‘de stenen’). Daarmee kan je benodigde hypotheekbedrag tot wel 30% lager uitpakken.

Duokoop
m

Wil je een vrijblijvende afspraak maken?

Maak online een afspraak met één van onze adviseurs. Je bent van harte welkom bij één van onze vestigingen voor een vrijblijvend gesprek. Wil je dat de adviseur bij je thuis langs komt? Geen probleem, ook buiten kantoortijd komen we graag bij je langs!

Maak direct een afspraak
Neem contact met ons op

Daarom woningkoopkracht

Professioneel advies van ervaren en betrokken adviseurs

Klanten waarderen ons met een 9,6

100% onafhankelijk advies

Echt inzicht in je kosten

Duidelijke en begrijpelijke uitleg

Persoonlijke aanpak

Dit zeggen onze klanten