Voor elke uitdaging een financiering
Transparant in wat we doen
Totale financiële ontzorging

Grotere kans op een koopwoning voor jou als starter

Huis kopen KoopStart regeling

Ja, je leest het goed. 

Dit jaar komt het kabinet met een nieuwe regeling om starters makkelijker aan een koopwoning te helpen. Deze regeling valt onder het Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen, oftewel, het Nationaal Koopfonds.

Deze KoopStart-regeling zorgt ervoor dat jij als starter makkelijker een nieuwbouwwoning kan kopen. Naar verwachting kan er voor deze zomer al gebruik van worden gemaakt.

Voor wie geldt deze regeling?

Ben jij een starter met een inkomen tussen de € 40.000 en € 65.000 per jaar? Voldoe je aan de inkomensvoorwaarden en ben je van plan je eerste huis te kopen? Dan kun jij gebruik maken van deze KoopStart-regeling.

Hoe werkt het?

Met de KoopStart-regeling kun jij als starter een korting tot maximaal € 75.000 krijgen op de koopprijs van de nieuwbouwwoning die jij op het oog hebt.

Belangrijk detail: deze korting is geen gift, maar een lening. Op het moment dat je je huis weer verkoopt betaal je dit bedrag terug. Verkoop je je huis met winst? Dan draag je over deze winst nog zo’n 20% af.

Hoe werkt dit met een hypotheek?

Je vraagt je misschien af: kan ik wel voldoende hypotheek krijgen? Een terechte vraag. Met een inkomen van € 40.000 kun jij als starter een hypotheek van € 170.000 krijgen. Heb jij samen met je partner een inkomen van ongeveer € 65.000? Dan ligt je hypotheek een stuk hoger waardoor het mogelijk wordt om een woning van maximaal € 355.000 te betalen.

Ben jij een starter op de woningmarkt, lees je nu dit artikel en ben je benieuwd welke mogelijkheden er voor jou zijn?

Laat je dan goed adviseren. Daarvoor mag je altijd bij ons aankloppen. We helpen je graag op weg.