Voor elke uitdaging een financiering
Transparant in wat we doen
Totale financiële ontzorging

Is uw WOZ-Beschikking juist?

Uw gemeente stelt jaarlijks de WOZ-waarde vast. In de eerste 8 weken van het jaar ontvangt u als huiseigenaar het aanslagbiljet WOZ-beschikking.

Deze WOZ-waarde wordt door de gemeente vastgesteld op basis van een standaard taxatie. Doordat de gemeente niet de mogelijkheid heeft om alle woningen individueel te beoordelen, is er een kans aanwezig dat er zich een fout bevindt in de WOZ-waarde die uiteindelijk voor u berekend wordt.

Het vaststellen van een onjuiste WOZ-waarde komt in Nederland helaas vaak voor. Vaak valt deze hoger uit en dit brengt de nodige gevolgen met zich mee.

Voor u als huiseigenaar betekent dat ook andere vaste lasten daarmee zullen stijgen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de onroerendezaakbelasting (OZB), inkomstenbelasting en vermogensbelasting.

Jaarlijks betaalt u al snel honderden euro’s teveel. Zonde, toch?

Daarom raden wij u altijd aan om een uw WOZ-waarde te laten controleren. Krijgt u de indruk dat de WOZ-waarde onjuist is of twijfelt u aan de gegevens?

Binnen 6 weken na ontvangst van de WOZ-beschikking kunt u bezwaar maken bij de gemeente waarin uw WOZ-waarde is vastgesteld.

 

*Woningkoopkracht doet dit in samenwerking met www.bezwaarmaker.nl. Wij ontvangen hier dan ook een kleine commissie op. Voor jou als klant maakt dit echter geen verschil. Heb je vragen? Laat het ons gerust weten.